Ames Intermediair voor uw caravanverzekering!

Is de caravan gekoppeld aan de auto en veroorzaakt u schade aan anderen in het verkeer? Dan is dit gedekt op de WA-autoverzekering. Een claim kan u wel no-claimkorting en schadevrije jaren kosten. Is de caravan niet gekoppeld aan de auto, dan is schade bijna altijd gedekt op de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP).

Caravanbezitters doen er goed aan om in de voorwaarden te kijken of aanhangers (waaronder de caravan) niet zijn uitgesloten van de aansprakelijkheidsverzekering. Schade aan de caravan zélf is niet gedekt via de auto- of aansprakelijkheidsverzekering. Wilt u verzekerd zijn voor caravanschade, dan kunt u een caravanverzekering afsluiten. Een caravanverzekering is niet verplicht. U sluit een caravanverzekering vaak niet af voor schade aan anderen, maar om gedekt te zijn voor schade aan de caravan.

Dekking caravanverzekering
Met een caravanverzekering bent u vaak gedekt voor:
• Schade door brand, ontploffing, zelfontbranding (bijvoorbeeld kortsluiting), diefstal, inbraak en storm. Hieronder vallen ook de voortent en aanbouw.
• De kosten van hulpverlening boven de waarde van de caravan. Die kunnen bestaan uit het bergen, opruimen, bewaken en transporteren van de caravan.
• Kosten voor het opnieuw plaatsen en aansluiten van de beschadigde caravan.

En meestal ook voor:
• Rechtsbijstand
• Schade aan inventaris
• Verblijf in het buitenland voor een aaneengesloten periode van maximaal 6 maanden

Schade ontstaan door een hagelbui is niet vanzelfsprekend meeverzekerd bij een caravanverzekering.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem contact met Ames Intermediair op >>>