Ames Intermediair voor uw oldtimerverzekering!

Met een oldtimerverzekering bent u er zeker van dat u uw oldtimer goed verzekert en in geval van schade de waarde vergoed krijgt die uw klassieker verdient. Voor uw klassieke auto is een taxatierapport van groot belang. In dit rapport staat de getaxeerde waarde van uw waardevolle auto en hiermee kan de verzekerde som worden bepaald. Heeft u een auto die ouder is dan 20 jaar en is het model al jaren niet meer in productie? Dan zien de meeste verzekeraars uw auto als een oldtimer. Verschillende verzekeraars bieden voor oldtimers een speciale oldtimerverzekering aan. Wanneer mag u zo’n verzekering afsluiten voor uw oldtimer en wanneer moet u een reguliere autoverzekering afsluiten?

Of u een speciale oldtimerverzekering kunt afsluiten hangt vooral af van hoe u de auto gebruikt. De meeste verzekeraars stellen als voorwaarde dat je de oldtimer alleen hobbymatig gebruikt en dat u een andere auto hebt voor dagelijks gebruik die bij dezelfde verzekeraar is verzekerd. Daarnaast mag je alleen een oldtimerverzekering afsluiten als je niet teveel kilometers per jaar met de oldtimer rijdt. Bij de meeste verzekeraars ligt de grens tussen 6.000 en 7.500 kilometer per jaar.

Gebruik je de oldtimer toch voor dagelijkse verkeer, zoals woon-werkverkeer, de kinderen ophalen van school of het doen van boodschappen? Dan moet je een gewone autoverzekering afsluiten.
Het grootste voordeel van een oldtimerverzekering is dat deze meestal goedkoper is dan een reguliere autoverzekering. Bij de premie van een oldtimerverzekering houdt de verzekeraar er bijvoorbeeld rekening mee dat je waarschijnlijk alleen in de zomermaanden de weg op gaat.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem contact met Ames Intermediair op >>>