Ames Intermediair voor uw zorgverzekering!

Iedereen in Nederland is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Eén keer per jaar (op 1 januari) kunt u wisselen van borgverzekering. Een goedkope zorgverzekering is fijn, maar niet alleen de prijs is belangrijk. Let erop dat uw zorgverzekering goed aansluit bij uw wensen en dekking biedt voor de zorg die u nodig hebt. Maar let er ook op dat u zich niet verzekert voor zorg die u niet nodig hebt. Bedenk daarom eerst welke dekking u wilt. Hoe meer u verzekert, hoe hoger de premie.

• Basisverzekering. Dit is voor iedereen wettelijk verplicht. Hiermee zijn alle kosten voor direct noodzakelijke medische hulp (huisarts en ziekenhuis) gedekt. Let op: ieder jaar verandert de dekking van de basisverzekering.
• Basisverzekering + aanvullende verzekering. Heeft u bijvoorbeeld fysiotherapie, orthodontie of een tandartsverzekering nodig? Dan kunt u daarvoor een aanvullende zorgverzekering afsluiten. Let wel goed op dat de extra premie die u betaalt opweegt tegen kosten die u zeker denkt te gaan maken.
Voor de basisverzekering kunt u kiezen uit vier verschillende zorgpolissen: de budgetpolis, de naturapolis, de restitutiepolis en de combinatiepolis:
• Budgetpolis: met een budgetpolis kun je maar bij een zeer beperkt aantal zorgaanbieders terecht, maar deze polis is wel goedkoop. De verzekeraar wil dat u naar zorgaanbieders gaat waar ze een contract mee hebben. Dat kan betekenen dat er bij u in de buurt geen ziekenhuis is waar u terecht kunt.
• Naturapolis: met een naturapolis kunt u naar bijna alle ziekenhuizen en klinieken, maar niet naar alle specialisten en fysiotherapeuten. Ook hier geldt dat er wordt gekeken of de zorgaanbieder een contract heeft met uw zorgverzekeraar. U heeft een veel ruimere zorgkeuze dan met een budgetpolis. Daar tegenover staat wel een wat hogere premie.
• Combinatiepolis: Met een combinatiepolis heb heeft u (net als bij een restitutiepolis) een vrije zorgkeuze en mag u naar alle zorgverleners toe. De zorgverzekeraar heeft wel prijsafspraken gemaakt met deze zorgverleners. Zijn uw zorgkosten hoger dan het tarief wat de zorgverzekeraar heeft afgesproken met de zorgverlener? Dan moet u deze zelf bijbetalen.
• Restitutiepolis: met een restitutiepolis heeft u vrije zorgkeuze en kunt u zelf bepalen door welk ziekenhuis of welke specialist u zich laat behandelen. Door deze keuzevrijheid is een restitutiepolis geen goedkope zorgverzekering. U betaalt een hogere premie dan bij een budgetpolis of naturapolis.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem contact met Ames Intermediair op >>>