Ames Intermediair voor uw reisverzekering!

Kortlopende reisverzekering
Een kortlopende reisverzekering is meestal de beste optie als u minder dan 21 dagen per jaar op vakantie gaat. Maar soms kan het toch zijn dat een doorlopende reisverzekering goedkoper is dan een kortlopende reisverzekering. Het is dus slim ook doorlopende reisverzekeringen te vergelijken voor de zekerheid.

Doorlopende reisverzekering
Een doorlopende reisverzekering sluit u over het algemeen af als u langer dan 21 dagen of meerdere keren per jaar op vakantie gaat. Het is dan vaak goedkoper om een doorlopende reisverzekering af te sluiten dan een kortlopende reisverzekering. En ook handig: je hoeft niet elke keer een losse reisverzekering af te sluiten.

Wanneer is een doorlopende reisverzekering voordeliger?
Een doorlopende reisverzekering is sneller goedkoper dan een kortlopende dan u zou denken. Gaat u met een heel gezin op reis, dan ligt het omslagpunt ongeveer bij een vakantie van 2 weken. Voor een verzekering van één of twee personen ligt de grens op een week of 3. Gaat u ook nog eens een paar dagen er tussenuit? Dan is de doorlopende reisverzekering ook heel snel goedkoper.

Gaat u een reisverzekering afsluiten? Dan zijn er veel mogelijkheden om u goed te verzekeren. Naast dat u kunt kiezen voor een doorlopende- of kortlopende reisverzekering kunt u ook dekkingen kiezen. De dekking die u kiest is bepalend voor de premie en hoe goed u verzekerd bent. Verzekeraars hebben de wereld in verschillende dekkingsgebieden ingedeeld:
• Nederlanddekking- Binnenland, inclusief dagtrips naar het buitenland.
• Europadekking – Alle landen binnen Europa. Inclusief Madeira, de Canarische Eilanden, de Azoren en alle niet- Europese landen die grenzen aan de Middellandse Zee. Dit houdt in dat ook Marokko, Tunesië, Algerije, Libië, Egypte, Israel, Libanon en Aziatisch Turkije onder de dekking vallen.
• Werelddekking – Alle landen en werelddelen.
Verder kunt u ook de reisduur bepalen en of u contant geld wilt verzekeren. Maar ook medische kosten dekking, bagagedekking of automobilistenhulp kunt u kiezen. Als u tijdens uw vakantie mee gaat doen aan wintersport, duiken of een gevaarlijke sport moet u dit vaak extra verzekeren. Ook is het mogelijk een extra vergoeding te krijgen als u tijdens je vakantie een ongeluk krijgt en u wordt invalide of komt te overlijden.

Annuleringsverzekering
U kunt naast een reisverzekering ook een annuleringsverzekering afsluiten. Een annuleringsverzekering vergoedt de kosten als u de reis toch moet annuleren. Als u uw reis bijvoorbeeld door een ongeval, ernstige ziekte of overlijden moet annuleren kun je met een annuleringsverzekering de kosten dekken.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem contact met Ames Intermediair op >>>